Om deze cursus te volgen, moet u een account hebben en ingelogd zijn.

Omschrijving

Tijdens deze e-learning belichten prof. Poppe en prof. Depypere verschillende aspecten van het gebruik van langwerkende omkeerbare anticonceptiemiddelen

Met dit thema wordt vooral counseling van de patiënte centraal gesteld en prof. Poppe geeft aan hoe belangrijk dit gesprek is voor jonge patiënten. Hij weerlegt hier ook een aantal mythes omtrent langwerkende omkeerbare anticonceptiemiddelen en legt uit hoe ook jonge vrouwen hiervoor in aanmerking komen.

Prof. Depypere bespreekt de problematiek van overmatig menstrueel bloedverlies en de rol hierbij van het hormoonspiraaltje. Ook hij geeft aan hoe hij hierbij met de patiënte in dialoog gaat.

Samen beantwoorden ze een aantal vragen en geven ook meer praktische informatie.

 

Expert(en)

Willy Poppe

Em. Kliniekhoofd Gynaecologie, UZ Leuven

Dokter in de genees-, heel- en verloskunde sinds 1981. Specialist gynaecologie-verloskunde sinds 1986. Voltijds werkzaam in de dienst gynaecologie en verloskunde in UZ Leuven sinds 01/08/1986. Doctoraat medische wetenschappen aan de KU Leuven op 26/05/1996. Sinds 1996 docent aan de KU Leuven, sinds 1982 docent aan het Instituut Verpleegkunde St. Elisabeth te Leuven, op heden docent aan de UCLL.
Tot 1/10/2022 was hij voltijds kliniekhoofd gynaecologie in UZ Leuven en professor gynaecologie aan de KU Leuven en de UCLL. Momenteel prof. emeritus, maar nog actief praktiserend gynaecoloog in de praktijk Lux Gynaecologie te Leuven en nog met opdracht verbonden aan UZ Leuven.

Herman Depypere

Kliniekhoofd Menopauze en Borstkliniek, UZ Gent

Prof. Depypere is gespecialiseerd in borstheelkunde en menopauze. Hij is ook sterk betrokken in het fundamenteel onderzoek naar het vroegtijdig opsporen en voorkomen van borstkanker. Daarnaast onderzoekt hij hoe het leven in de menopauze kan worden geoptimaliseerd.
Prof. Depypere is voorzitter van de Belgische Vereniging voor Menopauze en is lid van talrijke buitenlandse en binnenlandse wetenschappelijke verenigingen.
Zijn opleiding kreeg hij in Gent (België), Birmingham (VK), Rotterdam (Nederland), Adelaide (Australië) en Rijsel (Frankrijk).
Hij legde zijn biomedisch doctoraat af met grootste onderscheiding in 1990 en behaalde zijn aggregaat hoger onderwijs in 1994.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze cursussen

Prof. Dr. S. Anguille, Dr. A. De Becker et Dr. S. Buntinx

Updates in AML Treatment Landscape Belgium

Niet geaccrediteerd

  • 4 Hoofdstukken
  • 01h 20min

Dr. Wendy Osborne et Prof. Peter Vandenberghe

Bring CAR-T into 2L DLBCL

Geaccrediteerd voor artsen - 23027384 - 1CP

  • 6 Hoofdstukken
  • 01h 20min

Dr Diane Kleinermans et Apr Virginie Millecam

[Geaccrediteerd artikel Nr 1] De werking van de Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen (CTG)

Geaccrediteerde lectuur voor artsen (23026268 - 1 CP)

  • 8 Hoofdstukken
  • 01h

Mr Eric Thevissen

Aanbevelingen voor mondzorg in de apotheek

Geaccrediteerd voor apothekers (23000450014 - 1CP)

  • 4 Hoofdstukken
  • 01h

Prof. dr. Ernst Rietzschel et Prof dr. Ann Mertens

Deep Dive into Dyslipidemia

Geaccrediteerd voor artsen - 23011842 - 1CP

  • 7 Hoofdstukken
  • 01h 10min